Het is zondagavond 26 november als een grote groep Gildebroeders en Zusters over de Hoofdstraat richting de Sint Lucia kerk gaat.

Maar liefst 4 tamboers zorgen er voor dat gordijnen opzij gaan en nieuwsgierige hoofden naar buiten kijken.

Het Gilde Sint Antonius Abt in samenwerking met het Gilde Sint Catharina is weer van de partij.

Deze keer verlenen wij onze samenwerking aan de Stichting Sinterklaasstad Helmond.

De deuren van de Sint Lucia kerk worden geopend en de warmte komt ons tegemoet, de kerk zit stampvol met kinderen, vaders en moeders en natuurlijk ook met opa’s en oma’s. De kerk is prachtig versierd en verschillende grote beeldschermen zorgen ervoor dat alle aanwezigen dit bijzondere Sinterklaasfeest kunnen bijwonen.

Onder luid gezang “Sinterklaasje kom maar binnen” komt de Sint omringt door vele pieten naar voren gelopen om plaats te nemen op het altaar.

Sint en Pastoor wisselen elkaar af met mooie en spontane woorden over het Sinterklaasfeest in de Sint Lucia Kerk.

Het is een aaneensluiting van gezellige Sinterklaasliedjes en Trombone en Barriton muziek door de jeugd.

Beide Gilden zitten erbij en kijken vol enthousiasme naar wat er op het altaar en in de kerk zich afspeelt. Wat ontzettend leuk om zo’n massa’s kinderen bezig te zien en zie ook vooral de opa’s en oma’s die vol trots hun oogappel proberen te volgen. Maar aan alle leuke dingen komt ook weer een einde en daarom maken we ons op voor vertrek naar het kerkplein waar de Sint wordt verrast met een keurige vendelgroet. Tot slot krijgen alle kinderen van de Sint nog iets lekkers en sluiten we dit Sinterklaasfeest in de Sint Lucia kerk af.

Een bijzonder leuk Sinterklaasfeest dat werd ondersteund door het Gilde Sint Catharina en het Gilde Sint Antonius Abt, keurig werk gilde broeders en zusters en een dik compliment van Sinterklaas en Pastoor Scheepers.

 

    Samen zijn, samen doen, samen lachen, samen genieten