Op zondag 28 april is er door de activiteitencommissie een geslaagde fietstocht georganiseerd.

Voor het vertrek nam Martien Verstijnen (coördinator) het woord en vertelde in duidelijke bewoording hoe we gaan fietsen en waar we ons aan moeten houden.

Want de veiligheid staat voorop.

De wind is deze middag zeer krachtig maar weerhoud er de deelnemers niet van om niet te vertrekken. Martien is een ervaren voorrijder en weet praktisch overal de weg, we vermijden de drukke fietspaden en dat maakt deze tocht extra gezellig.

Via Mierlo, langs het kanaal richting Geldrop, Nuenen hebben we in Son 20 km gefietst en is het tijd voor een hapje en een drankje.

Terwijl we genieten van het heerlijke twaalfuurtje valt de regen met bakken uit de lucht. Maar als we vertrek klaar zijn schijnt alweer de zon, met regelmaat fietsen we in gebieden die voor de meeste onder ons totaal onbekend zijn, terwijl we helemaal niet zover van huis zijn. Via Son, Breugel, Nuenen en Stiphout komen we weer op bekend grondgebied. Als we bij het Gilde arriveren staat de teller op 45 km althans bij mij. Bert heeft deze middag de kantine bemand en heeft voor de fietsers een keurige tafel ingericht en met kaas en wordt gedekt, Top Bert.

Onder het genot van een drankje wordt nog wat nagepraat over de geslaagde fietsmiddag. Vervolgens wordt Martien een heerlijk wijntje overhandigd en bedankt voor het uitzetten en voorrijden van de route.

 

Compliment aan de activiteitencommissie namens alle deelnemers.